Yüksek Mimar Rahmi Dede Mimarlık Mesleğini Anlattı

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Bilim ve Teknoloji » Yüksek Mimar Rahmi Dede Mimarlık Mesleğini Anlattı

Yüksek Mimar Rahmi Dede Mimarlık Mesleğini Anlattı

TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Yüksek Mimar Rahmi Dede, Bursa Inner Wheel (UIW) Kulübü tarafından düzenlenen Mesleki Rehberlik panelinde mimarlık mesleği ilgili gençlere açıklamalarda bulundu.

Çağdaş Eğitim Kooperatifi (ÇEK) Güler-Osman Köseoğlu Ortaöğretim Kız Öğrenci Yurdu işbirliğiyle organize edilen ve ÇEK Sanat’ta gerçekleştirilen panelin açılışında konuşan UIW Bursa Kulübü Başkanı Yönetim Bilimleri Uzmanı Gül Ataç Savaşır, “Öğrenci Liderlik Programımız kapsamında düzenlediğimiz panelimizde meslek seçimi yapılırken öğrencilerimizin dikkat etmeleri gereken konuları kendileriyle paylaşıyoruz” dedi.

Gülçin Doğan’ın moderatörlüğünde yapılan ve farklı mesleklerden yönetici ile uzmanların da konuşmacı olarak yer aldığı panelde meslek seçimiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi 2. Başkanı Rahmi Dede gençlere ipuçları verdi. Dede, “Gençlerimizin geleceğine giden yol ilk olarak hayal kurmalarından geçiyor. Bu anlamda ben size illa ki şu mesleği seçin diyemem ama hangi işi severek yapabilecekseniz o mesleği seçmelisiniz. Belirli bir yaşa geldiğinizde nerede olmak istiyorsanız ona göre hareket etmelisiniz. Ayrıca ‘yapıları tasarlama, kurma sanatı ve bilimi’ olarak tanımlayacağım mimarlık da güzel ve başarılı olabileceğiniz meslekler arasında yer alabilir” şeklinde konuştu.

Panel öğrencilerin sorularının cevaplandırılmasıyla sona erdi.

Yorum yapın