BTSO Yapar

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Yazarlar » BTSO Yapar

BTSO Yapar

BTSO Yapar

Ülkemizi vuran deprem felaketi ile birlikte harekete geçen BTSO deprem anından beri yaptığı ve devam eden yardımlarla sızlayan yüreklere bir nebze olsun derman olmaya çalışıyor. Son olarak ta deprem bölgelerine ilk etapta bin konteyner kent kurmak için harekete geçen BTSO çok daha fazlasını yapabilecek bilgi, beceri ve potansiyele sahip olduğu aşikar. Ülkemizin daha önce yaşadığı doğal afetlerde bunu gördük. Ancak, bu defa çok daha fazlası gerekir. Bazı iş insanlarının bu ülke topraklarına borçlarını ödeme zamanıdır. Elbette ilk etapta geçici barınma için konteyner kentlerin faydası yadsınamaz. Fakat, esas mesele enkazlar kalkıp, toz duman yere indikten sonra başlayacak.

BTSO’ nun yapmasını beklediğimiz görevler;

1. Bölgenin ekonomik kalkınması ve göçün önlenmesi için yatırım yapılabilir alanlar değerlendirilmeli, mevcut üretim hatlarında çarkların dönmesi için tercihler deprem bölgesinden yana kullanılmalıdır.

2. Bölgede deprem öncesi mevcut sosyal yapının korunması için BTSO diğer kurumlara örnek çalışmalar yapmalıdır.

3. Deprem bölgesinde eğitimin devam etmesi için konut kadar sağlam ve güvenli eğitim alanlarının oluşturulmasına destek sağlanmalıdır.

4. Deprem bölgesinde yeniden yapılacak konut alanlarının bir kısmı BTSO tarafından “BURSA” mahallesi gibi bir isimle yapılmalıdır.

Dördüncü maddeye istinaden;

Bursa’da inşaat işi ile iştigal eden ve BTSO üyesi onlarca firma var. Bu firmalar BTSO koordinesinde bu işin altından maddi olarak kalkabilecek kapasiteye sahip olduğunu biliyoruz. Özellikle de Bursa’ya depremin etkilediği bölgelerden göç ederek gelen yatırımcıların borç ödeme günüdür.

Artık sıra sizde…

Yorum yapın