Bursa Eğitim Platformu Kurucusu Mehmet Yıldız CHP’de Nilüfer Belediye Başkanı Aday adayı

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Gündem » Bursa Eğitim Platformu Kurucusu Mehmet Yıldız CHP’de Nilüfer Belediye Başkanı Aday adayı

Bursa Eğitim Platformu Kurucusu Mehmet Yıldız CHP’de Nilüfer Belediye Başkanı Aday adayı

Bursa Eğitim Platformu Kurucusu Eğitimci Mehmet Yıldız CHP’den Nilüfer Belediye Başkan adaylığı için dosyasını İlçe Başkanı Özgür Şahin’e teslim etti.

Yıldız, 1966 doğumlu, İlköğretim eğitimini, İskenderun- Payas Yakacık ortaokulunda, Lise eğitimini Gaziantep Şehit Şahin Lisesi’nde, Üniversite eğitimini Selçuk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Kimya Öğretmenliği bölümünde, Yüksek Lisansını Bahçeşehir Üniversitesi İşletme bölümünde, BAU Yerel Yönetimler Akademisi ve BAU siyaset akademisi sertifika
programlarına katıldı.

1988 yılında Bursa-Karacabey Lisesinde Kimya öğretmeni olarak başladı kamu görevine 1992-1995 yıllarında Bursa Atatürk lisesinde devam etti 1995 yılında kamu görevinden istifa ederek özel sektöre geçti. Bursa’da özel sektörde 28 yıllık çalışma hayatında öğretmen, yönetici, bölge koordinatörü ve yatırımcı olarak iş hayatına devam etti.


2010-2021 yılları arası Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Kolejleri Bursa- Balıkesir-Yalova -Eskişehir bölge koordinatörü olarak görev yaptı. Bu sürede Bursa’da altı eğitim kampüsü açıp ve yönetmiş,. bu süre zarfında
70.000 öğrenci ve 5000 öğretmen ile çalıştığını 2006-2010 yılları arası Karacabey Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesi, 2010-2014 yılları arası Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Eğitim Komitesinde çeşitli görevlerde bulundu.

2014 yılı Yerel seçimlerinde CHP Bursa-Nilüfer Belediye meclis üyesi adayı, 2018 -2020 yılları arası TOBB Bursa eğitim danışma kurulu üyeliği, 2019-2020 yılları arası Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Başkan
Danışmanı, 2021-2022 yılları arası Bursa Kültür Sanat Vakfı Yönetim Kurulu Üyeliği görevi, 2021 Yılından bu yana Anadolu Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Danışma kuruyu üyeliği devam etmektedir.
2021 yılında Bursa Eğitim Platformunu (BUEP) kurarak laik, demokratik, bilimsel ve mesleki eğitim üzerine konferanslar, paneller ve çalıştaylar yaparak eğitimin sorunları ve çözüm önerileri konularında raporlar hazırlayıp eğitimin paydaşları ile paylaşım…


Yayınladığı raporlar;
-Eğitimi Yeniden Düşünmek
-Mesleki eğitim çalıştayı ve raporu
-İşgücü Dönüşümü (Küresel eğitim, nitelikli işgücü, kalkınma)
-Yerel Yönetimler ve Eğitim

2019-2020 yılları arası Uludağ Rotary Kulübü Başkanlığı, 2020-2021 yılları arası Rotary 2440. Bölge (Bursa, Balıkesir, Çanakkale, Manisa, İzmir, Aydın, Muğla) illeri Temel Eğitim Komite Başkanlığı görevlerinde bulundu.
2021-2022 yılları arası Rotary Toplum Birliği Komite Başkanlığı, 28. Dönem CHP 1. Bölge milletvekili aday adayı oldu. CHP Genel Merkez’inde İşveren Örgütleri ve Eğitim Politikalarından sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yardımcılığı görevinde bulundu. Bu görevi sırasında mesleki eğitim, yerel yönetimler ve eğitim konularında raporlar hazırladı.

Yorum yapın