Kemal Cankaya: Türkyılmaz’dan Coşkulu Adaylık Açıklaması!

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Yazarlar » Kemal Cankaya: Türkyılmaz’dan Coşkulu Adaylık Açıklaması!

Kemal Cankaya: Türkyılmaz’dan Coşkulu Adaylık Açıklaması!

Türkyılmaz’dan Coşkulu Adaylık Açıklaması!

Yerel seçim startı verildikten sonra belediye başkan aday adayları, belediye meclisi üyesi aday adayları dosyalarını vermeye devam ediyor.

CHP’de aday adaylık başvuru süresi 28 Kasım Salı günü son bulacak.

Bugün Mudanya İlçe Başkanlığında coşkulu bir kalabalık eşliğinde Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz adaylık açıklamasında bulundu.

Şimdi diyeceksiniz, ne adaylığı? Aday adayı açıklaması!

Mevcut konumda belediye başkanı olması münasebetiyle başkanla yola devam kararı verilmesi durumda adaylık açıklaması yapmış oluyor.

Başkan Türkyılmaz’ın adaylık açıklamasına büyük ilgi olduğunu gördüm.

Çoşkulu kalabalığın büyük bölümü kadınlardan olması dikkatimi çekti.

Tabi gazeteci dostum, Yüksel Baysal Hayri Başkan’a takılmadan edemedi.

“Başkan bu kalabalığın çoğunluğu belediye çalışanı mı?” diye sordu.

Mudanya’da oturan bir kişi olarak, gördüğüm kalabalıkta belediye çalışanları parmakla sayılacak kadardı.

Bursa’da CHP’nin garanti seçim kazanılan iki ilçesine aday adayı rağbet var.

Nilüfer’de resmi olmayan bilgilere göre, 16 isim belediyesi aday adaylık başvurusu yaparken Mudanya’da resmi olamayan sayı 8 isim adaylık için başvuruda bulunuyor.

Nilüfer’de, Başkan Turgay Erdem, Erman Aydıngün, Bukle Erman, Yalçın Işıkyıldız, Mehmet Yıldız, Mehmet Turan Tansal, Dilber Dereli isimleri başkan aday adaylığı için geçiyor.

NOSAB Başkanı Erol Gülmez, NOSAB’ın 2023 faaliyetleri hakkında yapılan basın toplantısında, Nilüfer Belediye başkanlığı için aday adayımsınız sorusuna, NOSAB istişare kuruluyla yaptığı toplantı sonrasında aday adayı olmama kararı aldığını ifade etti.

Nilüfer’deki başkanlık yarışında adı geçen isimlerden biri de Bursa Eğitim Platformu Kurucusu Mehmet Yıldız,  Bahçeşehir Üniversitesi ve Bahçeşehir Kolejleri  Güney Marmara Koordinatörü olarak görev yaparken 6 eğitim kampüsü açıp yönetmiş, aynı zamanda  eğitim alanında önemli çalışmaları olan partisinin genel merkezine genel ve mesleki eğitim ile üniversite eğitimi  konularında yaptığı araştırmaları ve CHP genel merkezine sunduğu raporlarla eğitim politikalarına katkı sağlayan bir isim olarak biliniyor Mehmet Yıldız…

Her Partide olduğu gibi CHP’de de kadının adı yok

 Kadın aday adayı  olarak eski Nilüfer Belediyesi Başkan Yardımcısı Bukle Erman, Meclis üyesi Dilber Dereli’ nin isimleri geçiyor.

Bence yerel yönetimlerde kadın aday adayları daha da çoğunlukta olmamlıdır.

Nilüfer’de belediye başkan aday adaylığı ismi geçenlerden çoğunluğu, Yahudiler gibi garantici davranıyorlar.

Dosya alıp teslim etmemişler, sanırım çoğunluğu son dakika Pazartesi, Salı gün resmi başvuru yapacaklar sanırım.

Mudanya’da ilçe yönetimine dosya verenler Hayri Türkyılmaz, Ayşe Neşe Türeyengil, Akın Poroy, İbrahim Alpay Demirtaş, Şenol Seven, Yasemin Döner, Engin Tokgöz, aday adaylık için ismi geçen Metin Türk resmi olarak aday adaylık dosyasını ilçe merkezine teslim etmemesine rağmen, aday adayı olarak adaylık için çalışmalarını sürdürüyor. Eski İlçe Başkanı Fahrettin Bahçıvan’da dosya vermeyen isimlerden.

Söylence olarak, Ergül Batman, Baran Güneş, ilk defa ismini duyduğum Deniz Dalgıç’ da belediye başkanı aday adaylığı için başvuracağı söyleniyor.

Diğer taraftan net olamamakla birlikte geçmiş dönem Büyükşehir Belediyesi CHP Grup Sözcüsü Erdal Aktuğ aday adaylık için güçlü isimlerden.

27 Kasım Pazartesi günü saat 18’de, Akın Poroy CHP Mudanya İlçe Başkanlığından aday adayı açıklamasında bulunacak.  30 Kasım Perşembe günü Belediye Meclis üyesi, Selahattin Avcı belediye başkanlık aday adaylığı için açıklama yapacak.

Seçim dönemlerinde bazı isimler aday adayı olarak kendilerini lanse ederler, isimlerini hatırlatmak için, reklamın iyisi kötüsü olmaz felsefesiyle hareket ediyorlar.

CHP’de genel merkez düzeyinde yaşanan değişim süreci, yerel seçimleri öncesinde bir dinamizm kazandırdı.

Bu dinamizmin yansımaları, belediye başkanlığı aday adaylığı başvuru enflasyonunda görüyoruz.

CHP’de değişim gerçekleşmemiş olsaydı, böylesine bir talep patlaması olmayacaktı.

Yukarıda başlayan değişim rüzgarının yerele yansıması ne oranda olacağını, adaylıkların açıklanmasıyla göreceğiz.

Yorum yapın