ZEUUS2tur o “ZEUS”

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Yazarlar » ZEUUS2tur o “ZEUS”

ZEUUS2tur o “ZEUS”

ZEUUS2tur o “ZEUS”

Liyakatın ne derece önemli olduğunu göstergelerinden biri haline gelen Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın sosyal medyaya düşen konuşmasından anlaşılıyor.

Türkiye Uzay Ajansı Başkanı Serdar Hüseyin Yıldırım’ın akıllara durgunluk veren açıklamalarının temelinde çocukken okuduğu antik dönem masalları veya gençliğinde seyrettiği bilim kurgu filmleri ile kendisine gönderilen subliminal mesajların etkisinde kaldığı söylenebilir.

Serdar Hüseyin Yıldırım’ın bir konferansta söylediği sözler;

“Bir örnek vereyim. Böyle bir silah sistemi çalışıldığını gördüm ben. Projesini gördüğüm için söylüyorum. Hem de çok basit. Şu elektrik direkleri var ya sokaklarda. 7-8 10 metre yüksekliğinde metal çubuklar. Bildiğin çubuklar. İçinde patlayıcı yok. Hiçbir şey yok içinde. Ama titanyum alaşımlı sert malzemeden metal çubuk. Bunları uyduya yerleştiriyorlar belirli sayıda. Oradan hedefleyerek Dünya’ya fırlatıyorlar. Böyle kazık gibi. Ucu da sivri. Geliyor mesela bir yere düşüyor isim vermeyelim şimdi Allah korusun felaket senaryosu olmasın. Yere çarptığı anda yerin 5 kilometre altına kadar nüfuz ediyor. Öyle bir hıza geliyor. Ve 7-8 şiddetinde bir deprem oluşturuyor. O çarpmanın etkisiyle. Orada ne varsa yerle bir oluyor. Bakın burada hiç silah yok patlayıcı yok bomba yok. Öyle bir güç var işte uzaydan gelen. Bunu ne görme şansın var. Ne durdurma şansın var. Ne savunma şansın var. Böyle bir sistem var mı? Bilmiyorum. Ama böyle bir çalışmayı mühendislik çalışmasını ben gördüm.”

Sözleri bile kendi içindeki çelişkiyi gösteriyor.

“Böyle bir silah sistemi çalışıldığını gördüm ben.Projesini gördüğüm için söylüyorum”

“. Böyle bir sistem var mı? Bilmiyorum”

” Ama böyle bir çalışmayı mühendislik çalışmasını ben gördüm”

S. Hüseyin’nin sosyal medyaya düşen konuşmasından sonra başında bulunduğu kurum ve kendisi bir açıklma yapmış. Öyle bir açıklama ki, sanki bu söylemler kurum başkanına ait değilmiş gibi duruyor. Yapılan açıklamalar adeta kendilerini inkar ediyor.

S. Hüseyin Yılmaz’ın sosyal medya üzerinden yaptığı açıklama;

“Birkaç gündür sosyal medyada dolaşan video hakkında çok soru geliyor. Bu kısa video benim çok önce bir strateji enstitüsünde verdiğim konferanstan alıntı. Dünya yörüngesinde konuşlanıp kullanıldığında küçük bir şehri haritadan silebilecek silah sistemini anlatmıştım.

Bu silah sisteminin fay hatlarını tetiklemek veya tektonik deprem oluşturmak gibi fonksiyonu yok. Dolayısıyla bilinen bir fay hattında oluşan tektonik bir deprem olan Maraş afetiyle ilgisi yok. Yanlış anlaşılmasını istemem.

Bu silahın etkisi göktaşı çarpmasına kıyas edilebilir.”

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan açıklama;

“Kurum başkanımız Sn. Serdar Hüseyin Yıldırım’ın 4 Kasım 2021 tarihinde Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde yapmış olduğu bir konuşmadan alıntılanan kısa bir video sosyal medya mecralarında bağlamı dışında dolaşıma sokulmuştur. Konuyla ilgili maalesef maksadını çok aşan ifadeler ve değerlendirmeler yapılmaktadır. Konuya ilişkin Başkanımız Sn. Yıldırım, her ne kadar sosyal

medya hesapları üzerinden açıklamada bulunmuş olsa da dezenformasyonun yayılımı konusunda adım atmak bu süreçte daha da güçleştiği için ayrıca bir açıklamaya da ihtiyaç duyulmuştur.

Söz konusu videoda Dünya yörüngesinde konuşlanabilecek bir silah sisteminin yalnızca proje çalışmalarından söz edilmiştir. Bu projenin gerçekleştirildiği hakkında hiçbir bilgi olmamakla birlikte, fay hatlarını tetiklemek veya tektonik deprem oluşturmak gibi bir fonksiyonu zaten bulundurmamaktadır. Dolayısıyla tektonik bir deprem olan Kahramanmaraş afetiyle de bir ilgisi olması söz konusu değildir.”

Yorum yapın