KALBİR 2022 Yılını Zirveyle Taçlandırdı

Photo of author

Anasayfa » Haberler » Tüm Haberler » KALBİR 2022 Yılını Zirveyle Taçlandırdı

KALBİR 2022 Yılını Zirveyle Taçlandırdı

Birleşmiş Milletlerin aldığı kararla her yıl Kasım ayının ikinci Perşembe günü ‘Kalite Günü’ olarak kutlanıyor. Bu sene 10 Kasım’ın Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 84. ölüm yıl dönümü olan matem gününe denk gelmesi münasebetiyle 9 Kasım olarak planlandı. Kim tarafından mı? Elbette Bursa’da Kalite dendiğinde akla gelen KALBİR tarafından. Yerinde bir karardı.

İstanbul Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun, İstanbul Belediyesi tarafından İstanbul Kongre Merkezi’nde düzenlenen Atatürk’ü anma gecesinde eşi Dr. Dilek İmamoğlu’nu dansa kaldırıp adeta bir balodaymış gibi dans ettiğini görünce, KALBİR’in milli ve manevi değerlere olan hassasiyetini takdir ettik doğrusu. Göreve geldiği günden bu güne bekleneni veremeyen İmamoğlu’nun bu gafı affedilir gibi değil. Aynı tavrı iktidar partisinden biri sergilemiş olsaydı topa tutulurdu.

TÜRKİYE KALİTE ÖDÜLÜ

Gelelim Bursa’nın ‘Kaliteli’ sivil toplum kuruluşlarından KALBİR tarafından düzenlenen Kalite Zirvesi’ne.

2009 yılında Bursa’da kurulan Kalite Birliği (KALBİR), 2010 yılından itibaren her yıl bir kurum, kuruluş veya kişiye, çeşitli temalar altında; kaliteye, topluma veya insanlığa yaptığı katkı nedeniyle Türkiye Kalite Ödülü veriyor.

2023 yılını ‘Milli Egemenlik ve Kalite Yılı’ ilan eden KALBİR Uludağ Üniversitesi Pr. Dr. Mete Cengiz KKM’de ‘İnsan Hayatına Dokunan Efsaneler’ temalı 2022 Yılı Türkiye KALİTE Ödülü Takdim Töreni gerçekleştirdi.

Kurumsal Kategoride Bursa Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV), Bireysel Kategoride Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Turgay Tanülkü KALBİR tarafından ödüllendirildi.

TÜRKAK’A ÇAĞRI

Kalite Zirvesi’nde açılış konuşmasını yapan KALBİR Onursal Başkan’ı Prof. Dr. Erkan Işığıçok şunları söyledi.

“2009 yılında 29 kalite gönüllüsü ile Bursa’da kurulan ve kurulduğu günden bu yana sosyal sorumluluk projeleri üreten Kalite Birliği, gerçekleştirdiği çok sayıda ilklerle Kalite Şehri Bursa’nın sınırlarını aşmıştır. Türkiye’de 22 şehirde temsilciliği bulunmaktadır.

Kısa adı KALBİR olan Kalite Birliği’nin misyonu; yaşam kalitesini bireyden başlayarak iyileştirmek, kalite bilincinin oluşmasına yönelik sosyal sorumluluk projeleri üretmek, uygulamak ve ülkemizin rekabet gücünü artırmaktır.

KALBİR’in vizyonu ise; Kalite Şehri Bursa’dan yola çıkarak, kuruluşumuzun ve kalite bilincinin ülke çapında yayılmasını sağlamak, bu amaca yönelik geliştirilen projeleri anahtar teslimi ve bedelsiz olarak uygulamaktır.”

Konuşmasında Bursa’nın Kalite Şehri olarak anılmasına vurgu yapan ve ‘Milli Ses Ver’ projesi ile devlete, nitelikli ve katma değeri yüksek ürün üretenlere destek vermesi çağrısında bulunan KALBİR Onursal Başkan’ı Prof. Dr. Erkan Işığıçok sözlerine şöyle devam etti.

“KALBİR olarak bizler sanayicilerimize, tedarikçi veya dış sağlayıcı olmak yerine yabancı firmaların ana sanayisi olma vizyonunu benimsemeleri çağrısını yapıyoruz.

Tüketicilere, yabancı marka hastalığından vazgeçmeleri, yerli ve milli ürünleri tercih etmeleri çağrısını yapıyoruz.

Danışmanlara, belge satmamaları, kaliteyi kirletmemeleri ve kaliteyi kirleten danışmanlarla mücadele etmeleri çağrısında bulunuyoruz. Ayrıca, yurt dışına giden yıllık ortalama 5 milyar dolara sebebiyet vermemelerini istiyoruz.”

Erkan Işığıçok konuşmasında son olarak TÜRKAK’a seslendi. Kaliteyi kirletenlerin, belge satanların, akreditasyon kurallarına aykırı hareket edenlerin, akreditasyon belgelerinin iptal edilmesi çağrısında bulundu.

Sinema ve Tiyatro Oyuncusu Turgay Tanülkü rahatsızlığı sebebiyle törene katılamazken sosyal medyadan şu mesajı yayımladı:

“Selamlar sevgiler olsun güzel yüreklere. Gurur verdiniz bana ve çocuklarıma. Dilerim sizinle birlikte ülkemizin evlatları için güzel bir dünya kurarız. Saygılarımla.”

KALBİR, evinde ziyaret ederek takdim edecek ödülünü usta sanatçıya.

COŞKUNÖZ EĞİTİM VAKFI

Bursa’nın önemli değerlerinden Coşkunöz Holding ve şirketlerinin kurucusu olan M. Kemal Coşkunöz (Allah rahmet eylesin) namıdiğer Kemal Hoca’nın sınır tanımayan vizyonu ile 1988’de kuruldu Coşkunöz Eğitim Vakfı (CEV). Vakfın çalışmaları, eğitimci bir baba olan Kemal Coşkunöz’ün Kızı Oya Coşkunöz Aktaş tarafından dahada ileriye taşındı.

CEV ile gençlerin kendi potansiyellerini fark etmeleri, çok yönlü, eğitimli ve üretken bireyler olarak yetişmelerine katkı sağlamak hedef alındı. Eğitim programları ve sosyal projeler hayata geçirildi. Burs programları ile sağlanan binlerce eğitim desteğinin yanı sıra, ülke sanayisine nitelikli iş gücü yetiştirmek, gençlerin aktif birer sorumlu yurttaş olabilmeleri amacı ile yenilikçi eğitim modelleri geliştirildi ve uygulandı.

KALBİR Kalite Töreni’nde söz alan Coşkunöz Eğitim Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Oya Coşkunöz Aktaş Mesleki ve Teknik Eğitim faaliyetlerinde dünya ölçeğinde öncü kuruluş olmak için çalıştıklarını söyledi konuşmasında. “Faaliyetlerimizi, toplumun ve bireylerin ihtiyaçlarını da gözeterek sürekli iyileştirmeyi, vakıf kültürü ile tüm paydaşlarımıza kaliteli ve erişilebilir hizmet sunmayı, bunun için gerekli kaynakları sağlamayı taahhüt ederiz.” dedi.

Bu güne kadar 34.129 kişi CEV eğitim ve burslarından faydalanmış. Mesleki ve teknik eğitim uygulamalarının öncüsü olma vizyonu sonucunda yaptığı çalışmalarla CEV, Avrupa Eğitim Vakfı (ETF) Mükemmellik Ağı‘nda yer alıyor.

16 KASIM Çarşamba günü saat 14.00’da mesleki eğitim fikirlerinin gerçeğe dönüşeceği CEVHER Hibe Programı Çevrimiçi Tanıtım ve Bilgilendirme Toplantısı yapılacak. Online katılım sağlamak isteyenler Coşkunöz’ün web sayfasından kayıt açtırabilirler.

Coşkunöz Eğitim Vakfı bu topraklarda yetişen CEVherleri işliyor, bu toprakların geleceğine ışık tutan mesleki gelişim projelerine destek oluyor.

KALİTE ORDUSU SERTİFİKALARINI ALDI

KALBİR’in düzenlediği törende Kaliteye ve Hayata Katkı temalı ‘Milli Ses Ver Projesi’ ve ‘Kalite Şehri Bursa Projesi’ ödülleri arasında;

Kaliteye Değer Katanlar: İş İnsanı Yalçın Ağaoğlu,

Milli Ses: Uludag Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. A. Saim Klavuz,

Kalite Şehri Bursa’ya Değer Katanlar: Mudanya Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Gıyasettin Bingöl,

Kaliteli Bürokrat: Karabük Eski Emniyet Müdürü Sırrı Tuğ,

Kalite Şehri Bursa Markasına Katkı ödülü ise İş İnsanı Ahmet Selimoğlu’na takdim edildi.

Kalite Zirvesi ile kaliteye ve topluma katkı yapmayı amaçladı KALBİR ve farkındalığını ortaya koydu.

Zirvede, 13. ve 14. Dönem Kalite Ordusu Sertifika Töreni de düzenlendi.

2009 yılında kurulan Kalite Birliği, Kalite Ordusu adını vermiş olduğu eğitim proğramı ile üniversite gençliğini hayata hazırlıyor. Gençlere yeni bir meslek kazandırmaya ve temiz kaliteci olarak yetişmelerini sağlamaya çalışıyor.

Programın son bölümünde ise ‘3. Göz Yaklaşımıyla Kendini Arayan Kaliteli İnsan Eğitimi’ KALBİR Onursal Başkan’ı Pr. Dr.Erkan Işığıçok ve Başkan Mustafa Karaman tarafından verildi.

Bu yılda salonlara sığdıramadığı bir ekinliğe imza attı KALBİR. İfade etmeliyim ki 2023 yılında düzenlenecek zirve için şimdiden daha büyük bir alan planlanmalı. Gönüllülük esasına dayanan projelerinde; yüreğini, zamanını, emeğini, bilgisini ortaya koyan her bir KALBİR üyesini tebrik ederiz.

Yorum yapın